CMS introduceert de Speed Twin

Op de Vitrum 2019 presenteert CMS de Speed Twin: een horizontale CNC-machine met 2 spindels voor het slijpen, boren, frezen, rillenslijpen en polijsten van glas.
Hiermee kunnen gelijktijdig 2 glaspanelen bewerkt worden, waardoor de productiviteit van de machine verdubbelt.
Beide spindels kunnen naar keuze worden uitgerust met 3 of 4 assen. Met een 4e as kan de bewerking met komschijven gebeuren.

Naast de Speed Twin worden door CMS de volgende machines gepresenteerd:

• Een Profile verticaal CNC-bewerkingscentrum voor het zomen, slijpen, polijsten, boren en frezen van glaspanelen tot 7500 x 3300 mm. Simpelweg het glas op de invoer plaatsen, alle
gewenste bewerkingen worden uitgevoerd en korte tijd later het glas van de uitvoer afnemen.

• Een Vertec verticale boor- en freesmachine, voorzien van 2 tegengestelde coaxiale elektrospindels voor het boren, frezen en verzinken van glas, 2 roterende gereedschapshouders met elk 9 posities en automatische gereedschapskoeling.

• De Profile en Vertec worden op de Vitrum in een lijnopstelling gepresenteerd. Deze opstelling biedt het voordeel dat bewerkingen op beide machines kunnen plaatsvinden waardoor de productiviteit toeneemt.

• Een Easyline waterjet met 5 assen en gekoppeld aan een Greenjet Evo pomp, waardoor het energieverbruik 30% lager is dan bij een hydraulische pomp.

Alle genoemde machines zijn aangesloten op CMS Connect, de nieuwe software van CMS die gebruikers in staat stelt om gedetailleerde informatie over de productiviteit per machine te verkrijgen in het kader van Industrie 4.0.

De CMS stand vindt u in Hal 7 (G01 – K10).